Днес над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна

...
 Днес над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна
Коментари Харесай

Октомври ще започне със слънце

 Днес над източната половина от страната облачността ще остане най-вече забележителна и на обособени места, основно в югоизточните региони, ще превали слаб дъжд.
Над западната половина на страната облачността ще се раздира и понижава и денем ще има повече слънчеви часове.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, на обособени места в Западна България малко по-ниски и там ще се образува слана. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за октомври и ще остане без основна смяна. Над планините ще е най-вече облачно, по билата мъгливо. На обособени места, основно в планините от Южна България,ще превали дъжд, над 2500 метра - сняг. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там, основно по южното крайбрежие - със слаби превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 17-18°. Температурата на морската вода е към 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР